Producttrends

Selecteer een hoofdrubriek en verfijn eventueel met een maand

Fanta orange 1,5 liter pet

Fanta orange 1,5 liter pet

 

Productgegevens: Na jaren van testen introduceert Fanta in Nederland een verbeterde receptuur van de meest populaire Fanta-variant: Fanta orange. Het aantal calorieën is nu 33 kcal per 100 ml in plaats van 48 kcal. Smaaktesten laten zien dat de Nederlandse consument de vernieuwde Fanta orange net zo lekker vindt.

 

Aantrekkelijkheid product: Fanta is de onbetwiste nummer 1 voor consumenten binnen het fruitflavoursegment en de tweede frisdrank van Nederland. Fanta orange is een combinatie van sinaasappelsmaak met sprankelend water, die voor een krachtige  fruitsmaak zorgt. De smaak van het vernieuwde recept wordt als even lekker beoordeeld en de vernieuwde kleur  wordt zelfs als beter ervaren. Verwachte trends: De vernieuwing van Fanta orange past bij de ontwikkelingen van het merk en de veranderende behoeften van de consument. Fanta is een speels en fris merk dat altijd met z’n tijd meegaat. Dat zie je bijvoorbeeld aan het regelmatig veranderende logo en de ontwikkeling van de verpakking. Ook met ludieke marketingcampagnes, zoals ‘Battle of the Flavours’, ‘Baas zijn met Kalvijn’ en wisselende smaakvarianten, zoals Fanta Strawberry Kiwi zero sugar, speelt Fanta in op trends en voorkeuren per seizoen.

 

Ondersteuning: Tijdens de  introductie van de vernieuwde  Fanta orange heeft Coca-Cola richting de consument gecommuniceerd over de fantastische smaak van Fanta. Daarnaast loopt momenteel de Fanta  ‘Battle of the Flavours’-campagne, waarin twee bekende influencers strijden om de nieuwste Fanta-smaak.  Ieder heeft zijn eigen smaak (Fanta zero Blood Orange en Fanta zero Peach Apricot) waarmee ze het 9 weken lang tegen elkaar opnemen in vijf verschillende  online-challenges. De winnende smaak zal vanaf eind  september in de supermarkt te vinden zijn. 

 

Fabrikant: Coca-Cola  European Partners Nederland  / Productverantwoordelijke:  Tim Geelen en Marleen Metselaar  / (010) 245 69 00 / nlcontactcentre@cokecce.com / www.fanta.nl

Home Terug