Producttrends

Selecteer een hoofdrubriek en verfijn eventueel met een maand

Brand Session IPA

Brand Session IPA

 

Productgegevens: Speciaalbieren met hoppige smaak en minder alcohol zijn al populair in het buitenland. Kopers  van speciaalbier zoeken bijzondere smaken en bieren, maar wel van een vertrouwd en toegankelijk merk. Brand geeft met de innovatie Session IPA (winnaar van de Brand Bierbrouwwedstrijd 2017) een nieuwe impuls aan het snelgroeiende IPA-segment.

 

Aantrekkelijkheid product: Brand Session IPA is zeer doordrinkbaar met fruitig, exotisch hoparoma én slechts 3,5 procent alcohol. Dit bier biedt de consument de gelegenheid om te genieten van uitgesproken smaken zonder het hoge alcoholpercentage. 

 

Verwachte  trends: Gezondheid en genieten zijn ook in 2018 de drijvende kracht in de biermarkt. De meest opvallende ontwikkeling in de markt voor bier is de sterke opmars van laagalcoholische en 0%-bieren, en zo ook binnen het speciaalbiersegment. Daarnaast vormden de Indian Pale Ales in 2017 met +38 procent een van de snelst groeiende segmenten in despeciaalbiermarkt. Met de introductie van Brand Session IPA wordt er een brug geslagen tussen de opkomst van laagalcoholische bieren en speciaalbier door shoppers te confronteren met toegankelijk speciaalbier. 

 

Ondersteuning: Brand Session IPA is onderdeel van de ‘Blijf Proeven’- campagne van Brand. Met de toegankelijke range aan speciaalbieren, waar Brand Session IPA onderdeel van is, zal Brand de shopper op de winkelvloer uitdagen om het uitstapje te maken van pils naar speciaal. 

 

Fabrikant: Heineken / Productverantwoordelijke:Nanette de Koning / (06) 13 32 55 66 / www.brand.nl/onze-bieren/session-ipa

Home Terug